Familierecht | Echtscheiding | Samenwerking | Arbeidsrecht | Ondernemingsrecht

Ervaringen van klanten

Soms denken mensen: “ Ik hoop dat ik het nooit nodig heb!” .
Dat zegt wat over de beladenheid van het woord “ mediation”. Mensen kunnen mediation als een zwaar middel beschouwen. Niets is minder waar.

Mediation is een laagdrempelig en toegankelijk instrument om u samen weer goed in gesprek te brengen. Dat kan snel gaan en escalatie en/of procedures voorkomen.

En wees eerlijk: een leven zonder conflicten is een utopie. Of het nu de privé of de zakelijke sfeer betreft; overal is wel eens wat.

Meestal lost u het samen op. Soms lukt dat niet of onvoldoende en kunt u kortdurend wat begeleiding gebruiken om conflicten op te lossen of om te voorkómen dat een meningsverschil gaat escaleren.

Meestal zeggen clienten: “Het is jammer dat we dit niet eerder hebben geprobeerd”.
Of “Als we dit eerder hadden geweten, was het misschien niet zover gekomen”.
Dit laatste is ook het geluid van mensen die al in procedures zijn betrokken, hoog in conflict zijn en alsnog voor mediation kiezen.

Mr. Angelique Cappendijk heeft talloze mediations begeleid en dit is wat klanten hebben ervaren:

“Ik had mijn twijfels over mediation, maar die twijfel was na het intakegesprek verdwenen. Angelique heb ik ervaren als een betrokken en deskundige mediator die ons niet nodeloos lang in mediation heeft gehouden.”

Man, 43 jaar

“De scheiding was niet mijn beslissing. Er was een ander in het spel en ik vond het verschrikkelijk voor mijn kinderen. Angelique gaf mij tijdens de mediation voldoende ruimte voor mijn emoties zodat ik die een plek heb kunnen geven. Daardoor hebben mijn ex-man en ik goede afspraken over o.a. de kinderen kunnen maken en kunnen we nu meer ontspannen met elkaar omgaan.”

Vrouw, 35 jaar

“Mijn ex-man en ik konden aan het begin van onze scheiding nog geen 5 minuten bij elkaar in de kamer zitten. We hadden over alles discussie. Onze scheiding zou een vechtscheiding zijn geworden als we niet voor mediation hadden gekozen. Angelique had begrip en geduld en nam ook de leiding. Daardoor ging de mediation ondanks alle emotie niet slepen. Dat had ik nodig om aan verwerking toe te kunnen komen. Dank je wel Angelique”

Vrouw, 32 jaar

“Ik ben ondernemer en maakte mij zorgen over de bedragen die ik aan mijn ex zou moeten betalen. Ik had de voorkeur voor een eigen advocaat. Via via werden wij echter naar Angelique verwezen. Ik heb haar een kans gegeven en dat bleek niet ten onrechte. Ze heeft veel en goede informatie gegeven en heeft het vermogen om ontspanning in het gesprek te brengen en ons actief te betrekken bij het vinden van oplossingen. Mijn ex-vrouw en ik zijn beiden tevreden over onze regelingen en kunnen op een goede en financieel gezonde manier verder met onze levens.”

Man, 40 jaar

“Toen mijn ex-vriendin en ik uit elkaar gingen wilde ik alles zelf regelen vanwege de kosten. Op aandringen van mijn ex-vriendin zijn we toch in mediation gegaan om alles m.b.t. onze kinderen goed te regelen en vast te leggen in een ouderschapsplan. Het was heel fijn te merken dat Angelique niet alleen zeer betrokken was bij onze kinderen, maar ook is opgeleid om met kinderen gesprekken te voeren. Dit heeft de kinderen en ons enorm geholpen. Mijn ex en ik waren er in 3 gesprekken helemaal uit.”

Man, 51 jaar

Klant-ervaringen in arbeids en samenwerkings-mediations:

“Ik was de derde directeur in drie jaar tijd en binnen twee maanden merkte ik weerstand bij het team. Ik heb Angelique met toestemming van het team ingeschakeld om te observeren en met de teamleden gesprekken aan te gaan in pendelmediation. Dat heeft mij inzichten gegeven om mijn team beter te managen.”

Man, 46 jaar

“Toen de bedrijfsarts mediation adviseerde zag ik daar erg tegen op. Tijdens de mediation bij Angelique bleek al snel dat mediation laagdrempelig is en dat het daardoor juist makkelijker was met mijn leidinggevende in gesprek te gaan. Binnen enkele gesprekken waren we eruit. Ik werk er nog steeds en met veel meer plezier.”

Vrouw, 53 jaar

“Een van mijn medewerkers functioneerde op vele punten wel en op andere punten niet en was daarop niet goed aanspreekbaar. Ik heb mediation ingezet om dat vlot te trekken en escalatie te vermijden. De begeleiding van Angelique was helpend en één gesprek bleek al voldoende. Ik heb nu een medewerker die beter met feedback om kan gaan en daardoor in staat is zijn functioneren naar een hoger plan te brengen.”

Vrouw, 34 jaar

“Bij het aangaan van onze samenwerking hadden mijn compagnon ik onvoldoende nagedacht over zakelijke afspraken anders dan de winstdeling. Dat leidde tot spanningen en irritaties en bijna tot beëindiging van de samenwerking. In mediation zijn we erin geslaagd het verleden achter ons te laten en goede afspraken te maken voor de toekomst. Dat hadden we veel eerder moeten doen.”

Vrouw, 32 jaar

“Wij zaten als organisatie in onze maag met een medewerker die zich jaarlijks vaak ziekmeldde. Dat was in het team moeilijk te hanteren. Gesprekken met de medewerker leidden tot niets. Wij hebben toen mediation voorgesteld en in mediation durfde de medewerker zich wel uit te spreken, hetgeen geleid heeft tot goede afspraken omtrent het afscheid nemen van de organisatie.”

Vrouw, 40 jaar