Familierecht | Echtscheiding | Samenwerking | Arbeidsrecht | Ondernemingsrecht

Ervaringen van klanten

Soms denken mensen: “ Ik hoop dat ik het nooit nodig heb!” .
Dat zegt wat over de beladenheid van het woord “ mediation”. Mensen kunnen mediation als een zwaar middel beschouwen. Niets is minder waar.

Mediation is een laagdrempelig en toegankelijk instrument om u samen weer goed in gesprek te brengen. Dat kan snel gaan en escalatie en/of procedures voorkomen.

En wees eerlijk: een leven zonder conflicten is een utopie. Of het nu de privé of de zakelijke sfeer betreft; overal is wel eens wat.

Meestal lost u het samen op. Soms lukt dat niet of onvoldoende en kunt u kortdurend wat begeleiding gebruiken om conflicten op te lossen of om te voorkómen dat een meningsverschil gaat escaleren.

Meestal zeggen clienten: “Het is jammer dat we dit niet eerder hebben geprobeerd”.
Of “Als we dit eerder hadden geweten, was het misschien niet zover gekomen”.
Dit laatste is ook het geluid van mensen die al in procedures zijn betrokken, hoog in conflict zijn en alsnog voor mediation kiezen.

Mr. Angelique Cappendijk heeft talloze mediations begeleid en dit is wat klanten hebben ervaren:

Familie-& jeugdrecht en echtscheiding

“De scheiding was niet mijn beslissing. Er was een ander in het spel en ik vond het verschrikkelijk voor mijn kinderen. Angelique gaf mij tijdens de mediation voldoende ruimte voor mijn emoties zodat ik die een plek heb kunnen geven. Angelique is deskundig en zeer ervaren. Daardoor hebben mijn ex-man en ik goede afspraken over o.a. de kinderen kunnen maken en kunnen we nu meer ontspannen met elkaar omgaan.”

“Allereerst wil ik je hartelijk dankzeggen voor jouw prettige en vooral ook constructieve hulp bij de oplossing van ons serieuze probleem. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik dit resultaat van tevoren absoluut niet verwacht had. Dat is jouw verdienste!”

“Zeer betrokken, onpartijdig en professioneel. Heel kundig in het benoemen van de angel in het conflict. Rustige en vriendelijke uitstraling.”

“Ik heb bewondering voor haar inzet, haar vermogen om mensen tot bewegen aan te zetten. Intelligent, gepaste humor, prima in staat om de rode draad te volgen, goede proces bewaakster, goede kennis van de materie en een fijn persoon.”

“Ik ben ondernemer en maakte mij zorgen over de bedragen die ik aan mijn ex zou moeten betalen. Ik had de voorkeur voor een eigen advocaat. Via via werden wij echter naar Angelique verwezen. Ik heb haar een kans gegeven en dat bleek niet ten onrechte. Ze heeft veel en goede informatie gegeven en heeft het vermogen om ontspanning in het gesprek te brengen en ons actief te betrekken bij het vinden van oplossingen. Mijn ex-vrouw en ik zijn beiden tevreden over onze regelingen en kunnen op een goede en financieel gezonde manier verder met onze levens.”

“Angelique blijft bij zichzelf, ook in moeilijke fases van het proces. Zij heeft het talent om echt contact te maken met de cliënten, die in moeilijke situaties op haar moeten durven vertrouwen. Dit talent is gepolijst door deskundigheid en ervaring. Hierdoor wordt het resultaat van de mediation gemaximaliseerd. Ik was, ben er erg blij mee, waarvoor dank!”

Ik wil even zeggen dat ik het super goed vind hoe Angelique onze scheiding tot een goed einde heeft gebracht. Ondanks dat ik echt niet voor het onderste uit de kan ging heb ik, voordat wij met mediation begonnen, gedacht dat onze scheiding nooit rond zou komen.
En ik vind echt dat Angelique totaal onpartijdig was en ons van hele eerlijke en waardevolle informatie voorzag tijdens de mediation. Daarbij ook rekening hield met de kosten.
Echt alle lof!

Arbeidsrecht/samenwerking, samenwerking ondernemers

“Zeer prettig, deskundig, en met duidelijke intenties eruit te kunnen komen. Je hebt een overwicht in gesprekken die goed is voor alle partijen. Je weet iedereen duidelijk te maken op welk moment er daadwerkelijk doorgepakt moet worden. Je legt e.e.a. zeer duidelijk uit, en laat geen onzinnige discussies ontstaan. Daarnaast kom je ook betrokken en meelevend over, dus al met al, zeer tevreden. Daarnaast weet je feilloos de zere plekken boven water te krijgen en speelt jouw juridische ervaring absoluut een rol om betrokken partijen enigszins te bewegen naar een realistisch einddoel.”

“Bedankt voor je begeleiding. Ik vind je een zeer kundige mediator.
Ik heb al een aantal mediators in casuïstieken mogen ontmoeten in mijn 15 jaar HR-carrière en jij steekt daar echt bovenuit.”

“Zorgvuldig, deskundig, no-nonsense en empathisch. Stuurt partijen richting oplossing. De samenwerking met mijn compagnons is geoptimaliseerd. Ik zou de mediator in de toekomst aanbevelen in mijn netwerk.”

“Ik heb jou in onze team mediation als een bijzonder kundige mediator ervaren. Duidelijk, gestructureerd, empathisch, en respectvol naar alle partijen toe. Eenieder werd gezien en gehoord.”

“Angelique luistert goed en heeft een scherpe blik. Daardoor is het probleem haar snel duidelijk. Hierdoor kan zij adequaat reageren tijdens de gesprekken, zaken samenvatten, en het gesprek daar waar nodig bijsturen. Ze legt duidelijk dingen uit, stelt concrete vragen en benoemt gedrag waarvan haar niet duidelijk is wat hiervoor de reden is. Zij heeft een zakelijke en onpartijdige houding, tijdens de mediation. Ik voelde mij door haar gehoord tijdens de mediation. Kortom, prettige, professionele begeleiding tijdens de mediation.”

“Toen de bedrijfsarts mediation adviseerde zag ik daar erg tegen op. Tijdens de mediation bij Angelique bleek al snel dat mediation laagdrempelig is en dat het daardoor juist makkelijker was met mijn leidinggevende in gesprek te gaan. Binnen enkele gesprekken waren we eruit. Ik werk er nog steeds en met veel meer plezier.”

“Een van mijn medewerkers functioneerde op vele punten wel en op andere punten niet en was daarop niet goed aanspreekbaar. Ik heb mediation ingezet om dat vlot te trekken en escalatie te vermijden. De begeleiding van Angelique was helpend en één gesprek bleek al voldoende. Ik heb nu een medewerker die beter met feedback om kan gaan en daardoor in staat is zijn functioneren naar een hoger plan te brengen.”