Familierecht | Echtscheiding | Samenwerking | Arbeidsrecht | Ondernemingsrecht

Mediation

Mediation is een instrument dat kortdurend ingezet kan worden om u, samen uw mediationpartner, weer in gesprek te krijgen bij een zakelijk of prive conflict of meningsverschil dat dreigt te escaleren.

Een mediator is een gespecialiseerde gespreksvoorzitter; een neutrale en onpartijdige derde, die u helpt om , in een vertrouwelijke neutrale setting, weer constructief in gesprek te komen en oplossingen te bereiken over zaken die geregeld dienen te worden en waarover u het niet eens bent. De oplossing wordt vastgelegd in een juridisch bestendig contract, overeenkomst/convenant, ouderschapsplan, vaststellingsovereenkomst etc.

Bij mediation helpt de mediator u om uw kracht of energie weer te vinden om zelf uw situatie of conflict op te lossen. De mediator zorgt voor gespreksevenwicht. Dat wil zeggen, zorgt dat er naar u geluisterd wordt, zorgt dat u de ander weer kunt horen, veiligheid biedt etc. En waar nodig de gewenste en relevante juridische informatie geeft, zodat u in staat bent een verstandige beslissing te nemen.

Bij een goede professionele mediation kunt u er binnen enkele bijeenkomsten samen uit zijn.

En dat is dan meteen de kern van mediation: Uw zaak blijft uw zaak en niet die van advocaten, rechters of arbiters. In mediation kan meer worden opgelost dan de rechter u kan bieden in een uitspraak.

CM&A is bij uitstek dé deskundige mediation partner om u te helpen constructief in gesprek te blijven en er samen uit te komen.